Primul portal
dedicat controlului riscurilor.
 Sambata, 16 decembrie 2017

Alerte de risc NOU!
Prezentare alerte de risc
Modele de alerte de risc
Resurse
Știri
Anunturi
Articole si recenzii
Legislatie specifica
Glosare
Întrebari & raspunsuri
Programe TV
Download software
Ghiduri practice
Cursuri si seminarii NOU!
Utile
Interactiv
Newsletter
Prognoze de risc
Chestionar
Prevenirea pierderilor
Pentru companii
Pentru persoane
Clasificarea riscurilor
Furnizori de solutii
Securitate fizica
Asigurari
Consultanta
Securitate IT&C
Auto si accesorii
Proprietate intelectuala
Instrumente financiare
Diverse
Bursa solutii preventive
Cereri de oferta
Promovare
Despre noi
Oferta publicitate
Sponsori
Contactati-ne

 
Cabinet avocat Bucuresti

   
  HOME    Resurse    Download software
Download software

Aici puteti gasi programe utile pentru securitatea computerelor si a retelelor. Programele sunt selectate de Siguranta.ro, pe baza unui protocol propriu de testare.

OpenVPN: solutie pentru retele virtuale private, bazata pe standardul SSL
OpenVPN este o solutie open-source pentru retele virtuale private, bazata pe standardul SSL. Poate functiona in regim de server ce accepta conexiuni multiple sau in regim direct intre doi clienti. Implementat la nivelul 2 si 3 OSI, OpenVPN utilizeaza pentru autentificare si criptare protocolul SSL/TLS, prin intermediul bibliotecilor OpenSSL si accepta diferite metode autentificare bazate pe certificate, smart-card, chei unice si alte metode. Legatura tip tunel ce incapsuleaza traficul IP intre doua subretele sau adaptoare Ethernet se realizeaza prin intermediul unui singur port, fie folosind protocolul TCP/IP fie UDP. Aplicatia suporta tunele intre adrese IP dinamice, traversarea NAT si Ethernet bridging.

Unul din marile avantaje ale acestui program este usurinta configurarii atat la nivel de client cat si la nivel de server, depasind din acest punct de vedere implementarile IPSec din Linux si Windows.

Un alt avantaj este portabilitatea, fiind asigurat suportul pentru urmatoarele platforme: Linux, Windows 2000/XP, OpenBSD, FreeBSD, NetBSD, Mac OS X si Solaris. Implementarile VPN folosind ca nivel de autentificare SSL/TLS au devenit din ce in ce mai populare recent, iar OpenVPN este una din cele mai bune solutii din acest domeniu.

Printre dezavantajele acestei aplicatii se numara un overhead relativ mare determinat de folosirea SSL, o implementare mai putin ergonomica sub sistemul de operare Windows si o oarecare instabilitate in conditiile folosirii pe conexiuni nesigure, cu timpi de latenta mari, anumite probleme fiind observate in special pe conexiuni wireless la distanta mare.

Aplicatia este dezvoltata in regim open-source, putand fi folosita sub licenta GPL sau sub licenta comerciala in cazul in care se doreste incorporarea ei in alte produse care nu sunt distribuite tot sub licenta GPL sau o licenta compatibila.
Descarca aici | Dimensiune: 977 KB | Licenta: open-source | Sistem operare: Linux, Windows 2000/XP, OpenBSD, FreeBSD, NetBSD, Mac OS X si Solaris


Password Safe - aplicatie pentru gestionarea fara riscuri a parolelor
Multi utilizatori de calculatoare trebuie sa aiba in ziua de azi evidenta mai multor parole ale conturilor proprii de e-mail, conturilor de utilizator de pe diverse site-uri, conturilor de retea etc. Multi isi tin evidenta acestor parole pe hartii sau in agenda, lucru ce reprezinta un risc major. Mai riscant este ca altii folosesc aceeasi pereche de nume de utilizator si parola la mai multe conturi pentru a nu fi nevoiti sa memoreze prea multe parole.

Cu ajutorul programului Password Safe, care este un utilitar gratuit sub Windows, conceput de Bruce Schneier, utilizatorii pot sa-si pastreze parolele in siguranta intr-un singur loc. Nu mai trebuie sa retineti decat o singura parola care va va permite accesul la toate celelalte.

Password Safe va protejeaza parolele cu algoritmul de criptare Blowfish, care este o alternativa rapida si gratuita la DES. Securitatea acestui program a fost verificata cu atentie de compania Counterpane Labs sub supravegherea lui Bruce Schneier, autorul cartii "Criptografie aplicata" (Applied Cryptography) si creatorul algoritmului Blowfish.

Programul Password Safe are o interfata simpla si intuitiva care permite utilizatorilor sa isi creeze propria baza de date cu parole in cateva minute. Puteti sa copiati o parola din baza de date dand dublu-clic pe ea si apoi "paste" direct acolo unde va trebuie. Mai mult, Password Safe este complet gratuit: nu necesita licenta de utilizare sau taxe.
Descarca aici | Dimensiune: 447 KB | Licenta: gratuit | Sistem operare: Windows


recomanda acest site  |  printeaza pagina printeaza pagina
  Copyright © 2002 - 2009 Inoventis srl
  Toate drepturile rezervate.
Regulamentul de utilizare | Harta site-ului | Contact